неділю, 2 жовтня 2011 р.

Від перестановки доданків... сума змінюється (про першу зустріч спільноти тестерів Львова)

Думка про створення спільноти тестерів у Львові відвідувала багатьох. Я також відігнав її, як завжди посилаючись на зайнятість у проекті, відсутність організаторських здібностей, .. (далі стандартний набір відмазок, вилучений із тексту для економії місця). На деякий час ця хороша думка притаїлась.


Десь із місяць тому я побачив оголошення про відкриття "Клубу практичного тестування" під керівництвом Славка Панкратова, Олександра Орлова та Гліба Рибалко. Серед анонсованої програми навчання в клубі була тема "Створення регіональної спільноти тестерів". "Ну от прочитаю (послухаю) та буду щось робити",- подумав я та записався у клуб.
Львів'ян там було не густо. Можна порахувати на пальцях однієї руки - я та Олег Татарчук. Олег не дочекався публікації готового рецепту приготування тестерських спільнот та організував у клубі обговорення на тему "Створення спільноти тестерів у Львові". Керівникам клубу ніде тепер було дітись - опублікували шпаргалку про сворення спільнот, яку хотіли приберегти до закінчення навчання. Навіть обіцяли відвідати свіжостворену спільноту, коли перебуватимуть у Львові
Залучившись підтримкою колег та HRів, Олег створив оголошення та домовився із Славком та Олександром про дату - 30 вересня. Усе було готове до старту.
Я, вкотре перечитавши рецепт (починався він із створення групи у Facebook, далі йшла сила-силенна розмаїтих пунктів, останній крок - створення скайп-чату), вирішив діяти із кінця - дуже вже люблю проводити тестування за незвичними сценаріямии :) Відкрив Skype, закинув до чату усіх знайомих працівників QA-галузі, Олега та  кілька HRів (для надійності). Розповів їм про зустріч, показав заготоване Татарчуком оголошення. Загомоніла тестерська громада. Кожен додавав до чату своїх знайомих. Ідея зустрітись прийшлась їм до вподоби. Найбільше закортіло відвідати халявного печенька. Зациклились на цій ідеї. Дехто не витримав та покинув чат. Прийшлось мені навіть кричати, голосно грюкати кулаком по столі та закликати не флудити. Після такої "виховної" роботи тестери принишкли та почали конструктивні розмови. Виявилось, що вже й сайт маємо і групу у Facebook створено (спасибі Владиславу Яновичу).
Почали у групі реєструватись та голосувати, що більше до душі тестеру - халявні печенька чи байки від бувалих QA? Постановили, що послухати завджи цікавіше, ніж пожувати. Та й оповідачі цікаві - сам Славко Панкратов та Олександр Орлов!
Порахував Олег, тих, хто зареєструвався та й доповів спонсорам. Злякались вони - де ж ми 200 чоловік у Львові розмістимо? Але не підвели HRри тестерів - знайшли зал, хоча й три рази міняли дислокацію. За що хочу сказати велике ДЯКУЮ спонсорам із Softserve.
Прийшла довгождання п'ятниця. Причимчикував я на вулицю Пулюя за годину до зустрічі. Знайшов потрібний будинок - Олег постарався та стрілки по дорозі розставив. Зайшов - а там Сашко перед виступом вже розминається та Олександр презентацію на ноутбук перекидує. Познайомились (адже у реальному просторі до цього не зустрічались), погомоніли про життя.
Почали сходитись тестери. Весь зал заповнили. Слухали доповіді, знайомились, їли спонсорську піццу (дякуємо Softserve - смачна виявилась). Було цікаво та весело.
От я й подумав, що правий був капітан Врунгель, коли говорив, що від суми доданків результат іноді змінюється. Якби я не почав із кінця рецепту, напевне таку б силу-силенну тестерів не зібрали :)


Щиро Ваш, Андрій Бенч.
(далі буде...)

Немає коментарів:

Дописати коментар