пʼятницю, 7 жовтня 2011 р.

Як вдосконалюватись тестеру?

Інформаційні технології розвиваються дуже стрімко. Щоб встигнути за ними, тестер повинен постійно вдосконалюватись. Як це зробити?

 Щоб стати майстром, необхідно спостерігати за роботою відомих майстрів - цей рецепт відомий з давніх давен. В наші дні його реалізувати набагато простіше, адже не треба їхати за тридев'ять земель, щоб послухати гуру від QA. Достатньо почитати їхні блоги. Деякі також проводять безплатні (чи платні) вебінари. То ж не гайте часу та знайомтесь із Семом Каннером, Джеймсом Бахом, Майклом Болтоном, Джеймсом Віттакером.
Ви не знаєте англійської? Раджу вивчити, адже англійська для тестера, як латинська для лікаря. Лікарі повинні вміти писати рецепти на латині, а тестери - описувати баги англійською. Це мінімум. Якщо ж ви добре володієте ще й розмовною англійською - швидко виростете в очах замовника. А поки ви відвідуєте курси англійської - читайте Наталю Руколь, Олексія Баранцева, Гліба Рибалко та відвідуйте портал http://software-testing.ru . До речі, на порталі агреговано сила-силенна блогів інших спеціалістів і підписатись на них ви можете за 1-2 кліки мишки.
Крім блогів, бажано читати й книжки :) Бібліотек є багато, а в мережі - ще більше. Щодня народжуються нові й помирають ті, яких звинуватили в  "порушенні авторського права". Тут порекомендую лише один ресурс, орієнтований виключно на тестерів.
Корисно підписатись на розсилки. Ось одна для початківців (від Наталі Руколь) та одна для бувалих (від Гліба Рибалко).
Існують для тестерів і професійні клуби, доступ до яких далеко не безплатний.
Не забувайте також про сайти спільнот та мої скромні дописи :).

P.S. Для одного поста думаю досить - про інші ресурси розповім наступного разу.

Немає коментарів:

Дописати коментар